13-07-17

Tallinn-Tartu

13 juli 2017

We vertrekken bij een stralend zonnetje. Toch is het thema van de dag : water. Voor degenen die het nog niet moesten weten : ik geniet van watervallen. Wel, vandaag wordt het een mooie dag.

Oostwaarts van Tallinn komen we eerst bij de Jagala Juga (foto). Bij zeer zware regen is de waterval breder dan vandaag.

IMGP3510.JPG

We volgen nu de kust van de Finse Golf richting de Russische grens. Het noorden van Estland is dun bevolkt en zeer groen, zoals de rest van het land. Estland : 1.250.000 inwoners voor 1,5 keer de oppervlakte van Belgie. We naderen rond de middag de Valaste Juga (foto). Een smal beekje stort zich hier meer dan 30 m diep in zee.

IMGP3516.JPG

Nu draaien we zuidwaarts en rijden door eindeloze bossen tot het Peipsimeer (foto). Het meer vormt de grens met Rusland. Langs de weg verschijnen verschillende 'SUITSUKALA' kramen. Men verkoopt er gerookte en gebakken vis zoals thuis frieten worden verkocht.

Jagala Juga, Valaste Juga

Wat ons opvalt zijn de vele klinkers in de Estse taal : ik denk dat de Polen hun klinkers met vrachtwagens richting Estland sturen wink.

Jagala Juga, Valaste Juga,Peipsimeer,

Om het thema 'water' te besluiten krijgen we bij aankomst in onze Tigutorn-toren (foto), waar we verblijven, een fikse hoosbui over ons heen.

Jagala Juga, Valaste Juga,Peipsimeer,

Commentaren

Hey floere

Jullie zijn weer goe oep sjok !
Die watervallen zijn OK, maar ik vind die van Plitvice nog steeds het beste !

Als jullie ne koffie nodig hebben op den terugweg, spring binnen ! (als tijd en route past natuurlijk !)

Enjoy the naked nature !

De lerre

Gepost door: Hilaire | 13-07-17

Reageren op dit commentaar

Plitvice, da's den top op gebied van watervallen. Daar kan niks tegenop. Om een zjat kaffe te komen drinken zal moeilijk zijn. We rijden over Warschau en Brno naar zuid-Spanje om uit te rusten van de reis :-). Maar die zjat kom ik zeker nog eens drinken. Ge zijt als ge in den Belgique komt ook altijd welkom om een zjat te drinken.

Gepost door: guido | 14-07-17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.