12-07-15

Athene - Ioannina

We zetten onze tocht door Griekenland verder. Tussen Athene en Patras ligt er een 200 Km lange weg die deels bestaat uit een autosnelweg ( 6,40 Euro tol ) en grotendeels uit zeer slechte wegen. Links en rechts van deze       ' heirbanen ' is men volop aan het werken om de snelweg volledig klaar te krijgen. Of men daar direct zal in slagen, met deze economische toestand, is natuurlijk een vraagteken.

In de buurt van Patras moeten we de Golf van Korinthe over langs de Charilaos Trikoupisbrug (foto). Ze verbindt de Peleponnesos met het Griekse vasteland. Het is de langste tuibrug met meerdere overspanningen ter wereld: 2880 meter lang. De overtocht kost ons 13,20 Euro.

Patras 2.JPG

Daarna rijden we over een tweerichtingsbaan. Het was me al opgevallen dat de Grieken het niet al te nauw nemen met de verkeersregels. Deze morgen, bij ons vertrek, stonden de winkelstraten volgeparkeerd met wagens. Dat komt omdat de Grieken op zondag niet werken en aldus de parkeergarages ook dicht blijven. Dus wie zijn auto op zondag wil gebruiken moet die ergens kwijt. En vermits ook de winkels dicht blijven ligt de oplossing voor de hand.

De pechstrook is voor de Grieken een extra rijbaan. Op een baan met enkele rijbaan èn pechstrook rijden ze gewoon op de pechtstrook en wordt er duchtig voorbijgestoken op de reguliere rijbaan. In het begin is het een beetje wennen maar na een tijdje doen we vlot mee. En zo zijn we al snel op onze bestemming : Ioannina. Het stadje ligt in het noordwesten van het land op 60 Km van de Albanese grens.

In Ioannina (foto's) overnachten we dicht bij het Pamvotida meer. We betalen in Hotel Akti 45 Euro voor een kamer met ontbijt.Ioannina 3.JPGIoannina 6.JPGIoannina 2.JPG

Commentaren

gewoon de stad Patrs rijden , echt geen hindernis !

Gepost door: ex-routier | 13-07-15

Reageren op dit commentaar

Die gaten in de weg zijn misschien geen probleem voor een mastodont van een vrachtwagen. Maar wij hebben wel enkele keren gevreesd voor een lekke band !

Gepost door: Guido Nussbaum | 14-07-15

De commentaren zijn gesloten.