14-07-13

Bouwwerf Duitsland

Rond 8 uur deze morgen in Waanrode vertrokken met Jelka (dochter) en Marina (vrouw) richting Munchen. De snelheidsduivels onder ons vinden Duitsland het Walhalla. Overal mogen ze het gaspedaal zo ver mogelijk indrukken, denken ze althans. Nu de realiteit : ofwel zijn er voortdurend snelheidsbeperkingen, ofwel zie je het bordje 'baustelle' over x-aantal Km. Vandaag hebben we zeker 150 Km 'baustelle' aan ons been gehad met een gemiddelde snelheidsbegrenzing van 80 Km per uur. Vergeet a.u.b. het fabeltje dat men in Duitsland overal plankgas mag duwen : dat is  80% van de tijd niet waar.

Het was wel een prachtige dag vandaag : gemiddeld 28 °C en volop zon. Geen files gezien en vlot toegekomen op onze bestemming rond 17 uur. We logeren in hotel Guenstigschlafen aan de Verdistrasse 21 te Munchen. Onze eerste bestemming, bij de verkenning van Munchen, was dan ook het 2 Km verder gelegen Schloss Nymphenburg. Een prachtig symmetrisch opgebouwd complex met kleine detailverschillen. Veel groen, maar slecht onderhouden.

Daarna reden we naar het stadscentrum. We bezochten achtereenvolgens de Karlstor en - platze, de Sint-Michielskirche, de Frauenkirche, de Residenz en de Marienplatze. We besloten onze stadstocht met een lekker ijsje en vertrokken moe, maar tevreden naar dromenland in 'Guenstigschlafen'. Maar eerst hebben we nog de lof gezongen over onze perfecte gids Jelka Nussbaum.IMGP0560.JPG

De commentaren zijn gesloten.