23-07-12

Van Plitvice naar het eiland Brac

's Morgens ontwaken we in het zeer rustige dorpje Stojanac, 5 Km van de watervallen gelegen. Vandaag, 21 juli, hebben we een korte trip voor de boeg. We doen het rustig aan en rijden door het groene binnenland richting Zadar. Daar nemen we de snelweg naar Split. De afdaling naar Sibenik is de moeite waard. Eerst zie je van op grote hoogte twee meren liggen en een kwarttiertje later rij je tussen de twee meren door.

Rond 13 uur arriveren we in de haven van Split, waar we de autoferry moeten nemen naar het eiland Brac. Een ticket ( 33 Kuna per persoon, ongeveer 5 Euro en 160 Kuna voor de auto, ongeveer 23 Euro ) bemachtigen was simpel, maar dan dat aanschuiven en parkeren van de auto in het ruim ? Om kort te gaan : om 14 uur zitten we in de airco-gekoelde binnenzaal van het schip met prachtig uitzicht op de stad Split en om 14u20 varen we af richting Supetar op Brac. Het is een zeer rustige en ontspannen boottocht van 50 minuten met uitzicht op de hoge bergkam op het vasteland en de zee tussen de eilanden. Af en toe verplaatsen we ons naar het bovendek om een nog beter vergezicht te hebben. Iets over 15 uur staan we met wagen en al op vaste bodem.

Er volgt nog een adembenemende autoreis van Supetar tot Milna door het ruige binnenland van het 40 bij 15 Km grote eiland. De wegen zijn smal en nauwelijks berijdbaar en een vrachtwagen kruisen is een hele onderneming. Rond 16 uur zijn we ter bestemming : een nieuw appartement met airco en zwembad op nauwelijks 50 meter van een zee-inham. Het appartement beschikt over de nodige luxe : flatscreen-TV met BVN ontvangst, WIFI, afwasmachine,... Ook aan ontspanning is gedacht : tafeltennis, biljart, voetbaltafel, darts,...

De temperatuur overschrijdt de 30 graden en we hopen hier lekker te ontspannen de volgende 14 dagen. Dan beginnen we aan de terugreis en hoop ik jullie terug te verblijden met een reisverslag. Tot dan !

De commentaren zijn gesloten.