16-07-12

Een dagje Wien

Vandaag trekken we door Wien. Eerst schaffen we ons een shoppingkaart (Euro 5,20) voor de metro aan. Zo kunnen we snel van de ene plaats naar de volgende. Tussen de vele wandelingen door natuurlijk.

We nemen lijn 66 tot aan de Opera. Vandaar trekken we te voet tot aan de twee grote musea om over te steken naar de Hofburgwijk : een zeer groot complex met verschillende paleizen en een mooie tuin. We dwarsen deze tuin en voor ons duikt het imposante parlementsgebouw op, ronduit prachtig. We zetten onze weg verder langs het Rathaus en de Votivkirche, waar één of andere onverlaat de toestemming gegeven heeft om er een enorme reclamedoek van Samsung op te bevestigen, ronduit schandalig. We lopen door tot aan het Burgtheater en de Stephansdom. In de buurt van deze laatste bezoeken we op de Hohermarkt het Ankeruhr.

Nu nemen we de metro tot Schönbrunn : een groot paleizencomplex even buiten het centrum en keren met de metro terug tot Wien Centrum. Na een kleine zoektocht vinden we het Hundertwasser Haus : een groot appartementsgebouw met hevige kleurtjes, kronkelende pilaren en tuintjes op het gebouw en tegen de gevels. Een zeer speelse architectuur en een bewijs dat een woonblok niet saai hoeft te zijn. Eeh prachtige afsluiter van ons dagje Wien.

Ik was het weer nog vergeten : we hadden af en toe onze paraplu nodig, maar het positieve was dat de buien minder intens waren. Dus er is beterschap.

Bye'kes.

De commentaren zijn gesloten.