15-07-12

Van Hausen naar Wien

Om 10 uur goedgemutst vertrokken uit het Rhön Hotel in Hausen. We dachten dat we het ergste qua regenbuien gisteren hadden beleefd, dag Jan. De ene zware regen- en hagelbui volgde de andere op. Om de regenellende wat te ontvluchten stopppen we 's middags aan een Mac Donald. Na de vettige vreetbui zetten we onze weg verder richting Oostenrijkse grens. We passeren enkele keren de prachtige Donau : maar spijtig genoeg ligt hij er verzopen bij.

Na de grens trekt het weer eventjes open en we halen zelfs de 20 graden. We passeren de abdij van Melk. Deze diende als achtergrond voor de prachtige roman van Umberto Eco : De naam van de Roos.

Rond 18 uur komen we bij ons hotel Laaerberg aan. We treffen een vriendelijke hotelhouder. Het hotel zelf oogt een beetje ouderwets , maar toch heeft het zijn charmes. Vooral de nabijheid van de metrolijn, die rechtstreeks verbinding geeft met het historische centrum, is een grote troef.

Na een korte maaltijd besluiten we al even naar het centrum te sporen. We stoppen aan de Belvedere wijk. Het prachtige Belvedere Slot met zijn mooie tuinen is een eerste opsteker. Daarna volgen nog de mooiste kerk van Wenen, de Karlskirche. De invallende duisternis maakt het gebouw nog mooier. Vrouw- en dochterlief kunnen niet weerstaan aan de ijsjeskraam.

We zetten onze weg verder richting Opera en omgeving om te eindigen aan de Stephansdom. We stappen nog even door de winkelstraat en nemen op de Karlsplatze de tram richting Hotel Laaerberg. Met een geslaagde dag achter de rug neem ik afscheid van jullie.

Tot morgen ?

De commentaren zijn gesloten.