14-07-12

Uitgeregend Duitsland

Vanmorgen om 9 uur ons kikkerlandje verlaten en de steven richting Duitsland gericht. We kwamen van de regen in de drop terecht. Kletsende regen was ons deel.

Ik wou de plaatsen van mijn roots even bezoeken. Zo kwamen we rond de middag in Neukirchen terecht, een deelgemeente van Rheinbach. En wonder boven wonder het weer klaarde op toen we ons voor de Sint-Margaretha kerk bevonden. Hier werden talloze voorvaderen van mij gedoopt en traden ze in het huwelijk. Eén van mijn voorvaderen namelijk Tilmann Nussbaum was er leenheer van de Heerlijkheid Neukirchen en dit rond 1650. Toch wel een magische plaats voor mij persoonlijk.

Daarna ging het richting Altenahr, slechts enkele kilometer verderop. Hier werd mijn overgrootvader, Jakob Nussbaum, geboren en trad er in het huwelijk met Louise Vorwig. We stopten aan de rivier de Ahr en wandelden even door het dorpje. Het dorpje lag er zeer pitoresk bij in de schaduw van een enorme rots en omgeven door wijngaarden.

Even verderop hebben we snel onze boterhammen opgegeten want er dreigde een enorme plensbui. Daarna reden we verder van plensbui tot plensbui. We passeerden Koblenz en Frankfurt-am-Main. Hier stonden we een tijdje in de file en reden we een 30-tal kilometer verkeerd. Na een uitstekende co-pilotage van mijn vrouwtje passeerden we Fulda en vanaf daar begon de miserie : de ene omleiding na de andere, de GPS die het niet meer deed, nog maar eens een hevige plensbui,...

Maar eind goed, al goed : hier zit ik nu in de lobby van Hotel Rhon Park met een prachtig uitzicht over de omgeving. Mijn vrouw en dochter liggen in het subtropische zwembad en krijgen stilaan het gevoel van een prachtige vakantie. Zo hopen we althans.

Tot morgen.

De commentaren zijn gesloten.